P1 Radio
NL EN
Play
Mo & Tineke op 17.09.22 @Radboud, Nijmegen
Read more Feminist Assembly Radio: Mo en Tineke
Lees, kijk, luister
Biënnale
Gelderland
22-23

Under Construction, Presikhaaf

SA 28 JAN 2023 17:00
Opening (ovb)
Winkelcentrum Presikhaaf

P1 werkt nauw samen met projectpartner Museum Arnhem om een tentoonstelling in Presikhaaf te realiseren als onderdeel van de Biënnale Gelderland 22-23. Voor Museum Arnhem vormt de samenwerking een kans om zich nadrukkelijk buiten de muren van het museumgebouw te profileren en een verbinding aan te gaan met gesprekken in de stad. De samenwerking biedt een passende context om conceptuele blinde vlekken en misvattingen onder de loep te nemen, die ook geldend zijn geweest in de periode van het modernisme.

Verschillende kunstenaars hebben speciaal voor de Biënnale Gelderland 22-23 de opdracht gekregen nieuw werk te maken, o.a. Erik Tlaseca, Urok Shirhan en Wouter Venema. De tentoonstelling zal naast nieuw werk ook onderzoeks- en archiefmateriaal van betrokken makers van de Biënnale Gelderland 22-23 tonen. Onderzoek en interventies uit Nijmegen, zoals het SMET-archief, vinden hun weg naar Arnhem en worden toegevoegd aan een cumulatieve tentoonstelling.

De tentoonstellingsruimte wordt momenteel brandveilig en publieks- (ook rolstoel-) toegankelijk gemaakt. Een ongebruikte kelder van 400 vierkante meter uit 1965 midden in de wijk Presikhaaf dient als uitvalsbasis met een bovengronds bezoekerscentrum. De verwachte opening is 28 januari 2023.