P1 Radio
NL EN
Play
Mo & Tineke op 17.09.22 @Radboud, Nijmegen
Read more Feminist Assembly Radio: Mo en Tineke
Lees, kijk, luister
Biënnale
Gelderland
22-23

Digitaal platform P1

Deel van SMET archief voor BG22. Onderzoeksuitkomsten.

"There is that great proverb — that until the lions have their own historians, the history of the hunt will always glorify the hunter."

Chinua Achebe

P1 Digitaal Platform is een online ontmoetingsplaats voor lopend onderzoek en lokale kennis, voor visuele en tekstuele bijdragen over de discrepantie tussen de geleefde stad en degenen die haar bezitten. Bijdragen aan het platform leggen vergeten geschiedenissen bloot, versterken stemmen die tussen wal en schip vallen; soms fluisterend, dan weer met levendige veerkracht, maar altijd vanuit de ervaring van de stad zoals die zich ontvouwt in de handen van hen die haar leven geven.

Toekomst! Het digitaal platform is ontwikkeld als een van de projecten van de Biënnale Gelderland 22-23. De basis van P1 Projects is een langdurig sociaal netwerk gebaseerd op vertrouwen. Kunst wordt onderdeel van een voortdurend onderzoek naar onze gedeelde ervaring en eindigt niet na de afloop van een project. Het digitaal platform zal dan ook na de biënnale blijven bestaan en zich ontwikkelen.

P1 Projects staat open voor voorstellen voor bijdragen. Thema's die voor ons van belang zijn: eigenaarschap van het eigen verhaal; de grenzen van en toegang tot het publieke domein; bureaucratisch geweld en opgelegde normen. Op het platform zoeken we manieren om de geleefde ervaringen naar voren te brengen in woord, beeld en geluid. Neem contact met ons op via digitalplatform@p1projects.org